Fantani arteziene de gradina

Fantani arteziene de gradina – acestea reprezinta cel mai cautat tip de fantani pe piata romaneasca. Acest lucru se datoreaza faptului ca fantanile de acest gen, de regula, sunt simple din punct de vedere tehnic si nu necesita o investitie financiara considerabila. Mai mult, in magazinele de specialitate pot fi gasite o gama variata de fantani arteziene de gradina prefabricate, de dimensiuni mici sau medii. De obicei, stilul acestor fantani este unul cat se poate de simplu si natural – o apa curgatoare pe pietre, fie o statuie cu un bazin la baza acesteia.
In cazurile in care pentru amenajarea exterioara a curtii sau a gradinii se opteaza pentru un design mai deosebit, tipurile de fantani arteziene care ar putea completa stilul ales sunt limitate doar de imaginatia si investitia beneficiarului. Astfel de fantani pot combina jocuri de apa si lumini, iar materialele de finisare pot fi atat pietre si roci naturale prelucrate, cat si otel inoxidabil. Pietrele naturale pot fi taiate si finisate, astfel obtinandu-se forme si texturi artistice neobisnuite. Acestea se potrivesc unei gradini in stil apropiat celui natural. Otelul inoxidabil arata bine in combinatie cu un stil minimalist, care impune simplitate si strictete. Caracteristicile acestea insa, nu sunt definitive si cum s-a mai mentionat anterior – aspectul final al fantanii arteziene din curte sau gradina este limitat doar de imaginatia si investitia beneficiarului.
De cele mai multe ori fantanile arteziene de gradina sunt fantani cu un volum de apa relativ mic. Volumul redus din circuitul hidraulic al fantanii, precum si (in functie de caz) apa de ploaie care ar patrunde in acesta, pot determina excluderea sistemului de filtrare al apei. Astfel ar fi mai economic inlocuirea volumului de apa al circuitului hidraulic o data pe saptamana/10 zile. Acest lucru ar reduce costurile realizarii fantanii.
Deoarece fantanile de acest tip nu sunt amplaste in interior, nu exista necesitatea atenuarii zgomotului apei. Din contra, in cazul fantanilor de gradina de obicei se doreste prezenta sunetului apei curgatoare. Eliminarea sistemului de atenuare a zgomotului produs de apa curgatoare constituie o alta modalitate de reducere a costurilor pentru realizarea fantanii arteziene.
Amenajarea unei curti sau a unei gradini necesita la fel de multa imaginatie si creativitate ca si amenajarile interioare, iar fantanile arteziene de gradina reprezinta un element ce poate completa si accentua stilul dorit de Dvs.

V-ar putea interesa

Scrie un comentariu