Sisteme de automatizare fantani arteziene

Sistemele performante de automatizare și controlul multor caracteristici și detalii prin intermediul unor dispozitive electronice adecvate permit fantanilor arteziene dinamice și muzicale sa revitalizeze orice decor de exterior. Controlul apei și al efectelor speciale se realizeaza cu ajutorul unor softuri specifice PLC/DMX și diverse dispozitive electrice și electronice integrate în panoul de comanda care permit sincronizarea functionarii pompelor, electroventilelor, motoarelor servo-comandate, sistemelor de pulverizare cu ajutorul aerului comprimat, etc., cu proiectoarele subacvatice LED RGB și coreografii muzicale, dacă este cazul.

Spectacolele pline de mișcare la fantanile arteziene dinamice și/sau muzicale, dar de o complexitate redusa, se realizeaza cu ajutorul unui PLC (Programmable Logic Controller).

  • Acest software este soluția ideala pentru instalatiile mici și medii și este programat astfel încât sa răspundă critetriilor definite de către client. Adică, se poate stabili ora de pornire și oprire a fantanii arteziene, se pot obtine inaltimi diferite ale jeturilor sau efecte de iluminare și jocuri de apa deosebite.
  • Tehnologia PLC este fiabila și stabilă în funcționarea fantanilor arteziene și poate fi modifcata și inbunatatita ori de câte ori este nevoie.

Fantanile muzicale și ‘dansatoare’ de dimensiuni mari și caracteristici complexe au la baza tehnologia DMX integrata în panoul de comanda pentru sincronizarea jocurilor de apa, precum și a sistemului de iluminare și coreografiilor muzicale.

DMX este un protocol de comunicare care consta dintr-un limbaj unidirectional transmis printr-un cablu cu 3 fire care are o ordine concreta pentru fiecare element. Pentru a face acest lucru, toate elementele fantanii trebuie sa aibă un ‘nume’ și o ‘adresa’. Astfel, atunci când ordinea este transmisa tuturor elementelor, aceasta va fi executata numai de cea indicată în canalul corespunzător. Acest sistem gestioneaza fiecare din electroventilele și pompele fantanii muzicale , într-un mod logic, diferit fata de PLC. Același lucru se întâmpla și cu sistemul de iluminare și coreografiile muzicale.

  • Acest protocol este utilizat pentru proiectele mari de fantani muzicale sau ‘dansatoare’ și ofera o multitudine de posibilitati de sincronizare a jocurilor de apa cu muzica și diverse lumini.
  • Tehnologia DMX permite setarea caracteristicilor fantanii, fie în mod individual, fie în grupuri și gestionarea acestora prin intermediul unui PC, tableta sau telefon inteligent si ofera posibilitatea de a fi controlate printr-o conexiune remota la Internet.
  • Comunicarea dintre software și alte dispozitive electrice și electronice este controlata prinr-un singur cablu, permitand astfel un aspect estetic drăguț în interiorul fantanii arteziene.

Prin imbinarea perfectă a capacitatilor tehnice moderne cu elemente artistice inovative ne asiguram ca fiecare proiect să fie finalizat în cele mai bune condiții, în concordanta cu viziunea și exigentele clienților noștri.

V-ar putea interesa

Scrie un comentariu