Fantani arteziene muzicale

Realizare fantani arteziene

Realizarea unei fantani arteziene publice sau private este influentata de mai multi factori.
Primul factor de care ar trebui sa tinem cont este locatia (parc, gradina, centru comercial, fantana de interior, etc) si efectul dorit, adica tipul si numarul de jeturi, inaltimea acestora, etc. Jeturile de apa pot fi grupate sau alimentate separat, permitand o reglare mai precisa si o funtionare partiala in perioadele in care exista mai putini vizitatori.
Alt factor este tipul de fantana arteziana: muzicala, dinamica sau statica, ultimele fiind cele mai des utilizate ca element decorativ si amenajare urbana, si dimensiunile si specificatiile bazinului, in cazul in care este necesar. Bazinul oricarei fantani arteziene trebuie sa fie nu doar atractiv dar si functional. Acesta trebuie să mențină volumul de apa necesar recircularii apei atunci cand fantana este in functiune si sa fie dotat cu mecanisme si dispozitive automate care sa garanteze nivelul minim cerut de pompele instalate la performante optime. Pentru a monitoriza nivelul apei din bazin, se vor instala senzori de nivel, tevi pentru alimentare cu apa si scurgere. Raza de stropire a jetului de apa, care este considerata ca fiind aceeasi cu inaltimea sa, determina de asemenea dimensiunea minima a bazinului.
Iluminarea fantanii arteziene are o importanta deosebita in punerea in evidenta al aspectului estetic al acesteia. Cele mai frumoase momente sunt serile cand aceasta se transforma intr-un spectacol de lumina, culoare si apa. In prezent, se foloseste tehologia LED RGB in majoritatea cazurilor, desi lumina alba poate fi de asemenea inclusa.
Echipamentele si materialele necesare unei bune functionari completeaza tabloul artistic din care fac parte fantanile arteziene.
Prin imbinarea perfecta a capacitatilor tehnice moderne cu elemente artistice inovative ne asiguram ca fiecare idee este finalizata in cele mai bune conditii, in concordanta cu viziunea si exigentele clientilor nostri.

V-ar putea interesa

Scrie un comentariu