Iluminare LED RGB fantani arteziene

Iluminare fantani arteziene

O caracteristica importanta a fantanilor arteziene este sistemul de iluminare, care scoate in evidenta frumusetea acestora si le transforma in adevarate spectacole de culoare. Alegerea lampilor si distribuitia acestora pe grupuri de jeturi sau individuale sunt esentiale in faza de proiectare a fantanii arteziene, precum si un sistem de control adecvat care va gestiona efectele si intensitatea luminilor.
Astazi, iluminatul traditional a fost inlocuit cu LED-uri (Light Emitting Diode) cu o durata de viata foarte lunga si un consum redus de energie. Pe langa aceste avantaje, LED-urile au o alta caracteristica care le transforma in cea mai buna alegere pentru iluminatul ornamental al fantanilor arteziene: ele permit controlul multor caracteristici și detalii prin intermediul unor sisteme electronice adecvate. Caracteristicile principale gestionate de un sistem electronic de control al iluminarii LED sunt intensitatea, culoarea și comutarea on/off a luminii.
Lampile LED au un sistem de control echipat cu surse de alimentare, drivere (controlere) si dispozitive electronice complexe de comanda si control cu ajutorul semnalului DMX.
Protocolul DMX este un sistem de comunicare specific pentru iluminarea LED, care prin intermediul semnalului DMX face posibila ajustarea fiecarei caracteristici, de la intensitate la culoare. Protocolul DMX permite utilizatorului sa combine toate culorile printr-un sistem RGBW pentru a crea orice nuanta a spectrului de culori din culorile de baza.
Controler RGB este un dispozitiv care stocheaza o serie de secvente preinregistrate sau poate sa redea secventele de culori programate si transmise cu ajutorul semnalului DMX de la utilizator catre luminile ornamentale ale fantanilor arteziene.
Sistemul de control al luminii la o fantana ornamentala este un factor cheie pentru obținerea unui efect estetic deosebit, a unui consum redus de energie si a unei functionari corecte.

V-ar putea interesa

Scrie un comentariu